Maandelijks Overzicht

Elk FormFinch abonnement heeft accountlimieten die bepalen hoeveel gepubliceerde formulieren, inzendingen en weergaven je kan maken en ontvangen. Zowel de inzendingen als de weergaven kennen een maandelijkse limiet en resetten aan het begin van de maand. Om je inzicht te verschaffen in hoeveel jij precies gebruikt van je FormFinch abonnement en hoe zich dat verhoudt met deze limieten kan je het maandelijks overzicht raadplegen op het FormFinch dashboard.

Gepubliceerde formulieren

Een gepubliceerd formulier is online toegankelijk gemaakt en staat klaar om inzendingen te ontvangen. Hoewel je een ongelimiteerd aantal formulieren kan maken bepaalt je abonnement hoeveel er tegelijkertijd gepubliceerd mogen zijn. Op het maandelijks overzicht zie je dan ook precies hoeveel formulieren op dat moment gepubliceerd zijn en wat het maximaal toegestane aantal is met je huidige abonnement. Wanneer je het maximaal aantal toegestane gepubliceerde formulieren hebt bereikt zal je eerst een formulier zelf moeten sluiten of je abonnement moeten upgraden voordat je een nieuw formulier kan publiceren.

Weergaven

De weergavengrafiek toont je hoe vaak je formulieren zijn bezocht en wat het maximaal aantal weergaven is voor jouw FormFinch abonnement. Er wordt verschil gemaakt tussen weergaven en inzendingen omdat niet iedereen die je formulier bezoekt het formulier gaat invullen. Het aantal toegestane weergaven is daarom beduidend hoger dan het aantal inzendingen. Omdat dit een maandelijkse limiet betreft wordt het aantal weergaven aan het begin van elke maand op nul gezet.

Wanneer je het maximaal aantal weergaven bereikt hebt voor het einde van de maand worden alle formulieren tijdelijk gesloten tot het begin van de volgende maand. Om dit te voorkomen kan je jouw abonnement upgraden om meer weergaven toe te staan.

Inzendingen

De werking van de inzendingengrafiek is vergelijkbaar met de weergavengrafiek. In de inzendingengrafiek wordt het maandelijks aantal ontvangen inzendingen getoond ten opzichte van het maandelijks totaal aan toegestane inzendingen. Een inzending wordt geteld zodra deze door het systeem is ontvangen.

Net als bij weergaven geldt voor inzendingen ook dat wanneer het maandelijks totaal aan inzendingen bereikt is dan worden alle formulieren tijdelijk gesloten tot het begin van de volgende maand. Om dit te voorkomen kan je jouw abonnement upgraden om meer inzendingen toe te staan.

Bouncepercentage

In een ideale wereld resulteert iedere weergave in een inzending maar helaas is dat niet het geval. Om inzage te verlenen in hoe vaak een formulier verlaten is zonder deze in te vullen en te versturen berekend FormFinch automatisch het bouncepercentage. Net als de weergaven en de inzendingen wordt het bouncepercentage elke periode gereset.

Een goed bouncepercentage is zo laag mogelijk en wordt op de volgende manier berekend: Stel je formulieren zijn 100 keer weergegeven en je hebt slechts 25 inzendingen ontvangen, dan is het percentage dat jouw formulieren heeft verlaten (bouncepercentage) 75%.

Hoe verminder je het bouncepercentage

Er zijn verschillende manieren waarom je bezoekers kunnen besluiten om een formulier niet in te vullen en versturen. Sommige van deze redenen zijn niet te beïnvloeden, maar andere wel. Om je te helpen om je bouncepercentage zo laag mogelijk te houden hebben we een lijst samengesteld met tips om de effectiviteit van je formulieren te verbeteren.

Lange formulieren

Het invullen van formulieren kan veel tijd in beslag nemen, maar soms heb je ook lange formulieren nodig om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of alle informatie die je verzamelt noodzakelijk en nuttig is. Dit geldt in het bijzonder voor vragen die bedoeld zijn om meer details los te krijgen zoals: “Waarom vind je dat?” en “Kan je jouw beslissing toelichten”. Dit soort vragen kunnen een goudmijn aan kwalitatieve data opleveren, maar als de antwoorden die gegeven worden niet meer informatie opleveren dan op eerdere vragen al gegeven is kan je overwegen deze vragen te schrappen om de lengte van het formulier in te perken.

Onduidelijke links

Als je een link hebt geplaatst naar het formulier kan het zijn dat de bewoording niet heel duidelijk is, of zelfs misleidend is, over wat men kan verwachten als erop geklikt wordt. Dit zal zeker bijdragen aan een hoge bounce rate simpelweg omdat de bezoeker niet de informatie vindt waar hij naar op zoek was. Daarnaast is het ook verstandig om bij de link al te vermelden voor wie het formulier bedoeld is als je een specifieke doelgroep voor ogen hebt. Voorbeeld: Als je een vragenlijst hebt gemaakt waarmee je onderzoek wilt doen naar de vakantie-ervaringen van éénoudergezinnen, en je bent hierover niet duidelijk, zal iedereen die niet aan die criteria voldoet het formulier verlaten als dit pas duidelijk wordt wanneer de vragenlijst wordt geopend.

Te persoonlijk worden

Soms worden formulieren verlaten omdat ze verplichte vragen bevatten die de bezoeker niet bereid is om te beantwoorden. Dit kan zijn omdat het te persoonlijk wordt of omdat het doel niet duidelijk is. Het is dan ook vaak beter om dit soort vragen indien mogelijk te vermijden.

Ook het aanbieden van een uitleg over waarom je de informatie nodig hebt kan hierin helpen. Voorbeeld: Wanneer je bezoekers vraagt om hun e-mailadres kan de geruststelling dat je deze alleen gebruikt om contact op te nemen en niet voor marketingdoeleinden het verschil maken tussen het wel of niet ontvangen van een inzending.